Sigorta Acentesi Olmak İstiyorum

Sigorta Acentesi Olmak İstiyorum, Sigorta acentesi nasıl açılır, sigorta acentesi açmak karlı mıdır ? Sigorta acentesi açmak ne kadara mal olur , sigorta acentesi açmak için gerekli şartlar nedir gibi vb. soruların hepsini bu yazımızda bulabilirsiniz . Aklınıza takılan soruları Akay’a sorabilirsiniz.

Uzun yıllardır gelir akışı sağlayan küçük bir işletme açma hayali olan girişimciler için sigorta acentesi açmak harika bir fırsattır çünkü müşteriler sigorta kapsamının devam etmesini garanti altına almak için ürünleri yeniden satın alırlar.

Hayat, emeklilik, sağlık, otomobil, işçi, mal, hasar ve sakatlık sigortası sigorta acentelerinin satabileceği sigorta ürünleri arasındadır. Sigorta acentesi açabilmek için ilk şart üniversite mezunu olmak gereklidir.

Sigorta Acentesi Olmak

TOBB 5684 numaralı sigortacılık kanununu incelemek için lütfen tıklayın!

Bu Kanunun amacı, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesini sağlamak, sigorta sözleşmesinde yer alan kişilerin hak ve menfaatlerini korumak ve sigortacılık sektörünün güvenli ve istikrarlı bir ortamda etkin bir şekilde çalışmasını temin etmek üzere bu Kanuna tâbi kişi ve kuruluşların, faaliyete başlama, teşkilât, yönetim, çalışma esas ve usûlleri ile faaliyetlerinin sona ermesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar ve sigorta sözleşmesinden doğan uyuşmazlıkların çözümlenmesine yönelik olarak sigorta tahkim sistemi ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir.

(2) Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta şirketleri, reasürans şirketleri, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, aracılar, aktüerler ile sigorta eksperleri bu Kanun hükümlerine tâbidir. (1)

(3) Sosyal güvenlik kurumları, Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketi ile bu Kanunun denetimle ilgili hükümleri hariç olmak üzere özel kanunlarına göre sigortacılık faaliyetinde bulunan diğer kuruluşlar bu Kanun kapsamında değildir.

Bu Kanunda geçen;

  1. a) Aktüer: Sigortacılık tekniği ile buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında olasılık ve istatistik teorilerini uygulayarak, yasal düzenlemelere uygun prim, karşılık ve kâr paylarını hesaplayan, tarife ve teknik esasları hazırlayan kişiyi,
  2. b) Aracı: Sigorta acentesi ve brokeri,
  3. c) Bakan: Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanı,

ç) (Değişik: 13/6/2012-6327/47 md.) Birlik: Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğini,

  1. d) Broker: Sigorta veya reasürans sözleşmesi yaptırmak isteyenleri temsil ederek, bu sözleşmelerin yaptırılacağı şirketlerin seçiminde tamamen tarafsız ve bağımsız davranarak ve teminat almak isteyen kişilerin hak ve menfaatlerini gözeterek sözleşmelerin akdinden önceki hazırlık çalışmalarını yürütmeyi ve gerektiğinde sözleşmelerin uygulanmasında veya tazminatın tahsilinde yardımcı olmayı meslek edinen kişiyi,
  2. e) (Ek: 13/6/2012-6327/47 md.) Destek hizmeti kuruluşu: Bu Kanun kapsamındaki kuruluşlara, faaliyet alanlarıyla ilgili konularda yardımcı veya tamamlayıcı nitelikte hizmet veren kuruluşları,
  3. f) Hesap: Güvence Hesabını,
  4. g) İş planı: Sigorta şirketleri ile reasürans şirketlerinin kuruluş amacı ile en az ilk üç yıldaki faaliyetlerine ilişkin tahminlerini ve yükümlülüklerini sürekli olarak yerine getirebileceğini ayrıntılı bir şekilde ortaya koyan planı,

ğ) Komisyon: Sigorta Tahkim Komisyonunu,

Menü